Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a “La opción más sostenible de envasado es la que destina la cantidad óptima de material de envasado: ni más, ni menos”
Jornada d'envasament en l'IRTA, Monells

“L'opció més sostenible d'envasament és la que destina la quantitat òptima de material d'envasament: ni més, ni menys”

Redacció Interempresas28/11/2012
Això és el que sostenia el passat 21 de novembre Carles Lapeña, Cryovac Packaging Solutions Sales Manager de la Península Ibèrica, en la Jornada d'Envasament organitzada per IRTA juntament amb Aimplas en la qual va intervenir amb una ponència sobre prolongació de la vida útil dels aliments frescos mitjançant envasos funcionals.

Carles Lapeña va començar la seva presentació amb una dada esgarrifosa: segons dades de la FAO a Europa es va malgastar el 2011 una mitjana de 270 kg d'aliment. D'aquests 270 uns 170 durant la distribució i la resta al domicili del consumidor. Al fenomen del desaprofitament d'aliments se suma el notable augment del comerç mundial d'aliments, és a dir, de la taxa de productes alimentaris que es dediquen a l'exportació. En tots dos casos, el paper de l'envasament és de vital importància, ja que la protecció efectiva de l'aliment en combinació amb una bona caducitat juga un paper decisiu en la reducció de les deixalles, ja sigui per trencament de l'envàs o per una caducitat insuficient. En aquest sentit, Carles posava l'incís en la sostenibilitat de l'envasament òptim.

Un excés de material és innecessari i mediambientalment insostenible, però si per utilitzar menys “plàstic”, la protecció del producte és insuficient i l'aliment es deteriora, el resultat haurà estat un dispendio de recursos molt superior al generat pel propi envàs, i per tant en una gestió irresponsable de recursos. La recerca de solucions innovadores que contribueixin a la reducció del desaprofitament alimentari i optimitzin els recursos, és un pilar fonamental de la missió de Sealed Air.

En matèria de protecció, les solucions d'envasat Cryovac permeten augmentar la vida útil dels aliments, al mateix temps que afegeixen conveniència a tota la cadena de valor del producte: de la granja a la taula. Per exemple, en el cas de la carn fresca, s'aconsegueixen més de 15 dies de caducitat en envasar en Darfresh respecte als 6 de l'envasament en atmosfera modificada. Durant aquest període, Darfresh no només protegeix sinó que facilita el procés de maduració de la carn, assegurant així una major terneza al consumidor.

En el cas de les borses de fons estable Proaseptic, i gràcies a processos d'envasament amb menor estrès tèrmic de l'aliment durant l'ompliment, comparat amb els processos d'esterilització tradicional, s'aconsegueixen unes millors propietats organolépticas que aporten major sabor i qualitat per al consumidor.

En altres paraules, la caducitat i la seguretat alimentària són dos aspectes clau en l'envasament, però la funcionalitat, la conveniència i la qualitat són els aspectes que aporten valor afegit al producte final respecte a l'envasament commodity.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA
Sealed Air Packaging, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

Fima Ganadera - 2025AWA Show2beNebext - Expo AgritechEl futuro del cerealIII Congreso Gestión Sostenible del SueloEl futuro del cerealSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis