Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de la madera aprueba el planteamiento de Fimma-Maderalia
En paraules del seu director, la fira va superar les expectatives dels propis expositors

El sector de la fusta aprova el plantejament de FiMM-Maderalia

Esther Güell18/01/2010

18 gener 2010

Celebrada en un moment incert econòmica i empresarialment parlant, l'última edició de FiMM-Maderalia es va proposar marcar un abans i un després en quant a estil de fires. Ara es porten, en paraules de Miguel Bixquert, les 'fires de valor afegit', fires on tenen més importància les activitats paral·leles "perquè estem convençuts que el visitant ve més buscant informació que producte". Tota un full de ruta de la qual esperem prenguin nota les altres fires i esdeveniments diversos.
El balanç tant de visitants com expositors va ser més positiu del que s'esperava inicialment, una dada encoratjadora per a aquest mercat...
El balanç tant de visitants com expositors va ser més positiu del que s'esperava inicialment, una dada encoratjadora per a aquest mercat.

Amb aquesta filosofia, FiMM-Maderalia va celebrar el novembre de 2009 una trobada on les demostracions, la fàbrica de finestres, l'àrea de nous materials, la zona de contract, etc. van ser un halo d'aire fresc per al sector. I aquest l'hi va agrair amb un balanç més que positiu, un resultat del que poden sentir-se orgullosos els seus organitzadors sense oblidar que, malgrat les bones sensacions recollides entre els expositors al final, el que compta, són els resultats.

Miguel Bixquert, director de FiMM-Maderalia, en l'entrevista que va concedir a Interempreses TV durant la fira
Miguel Bixquert, director de FiMM-Maderalia, en l'entrevista que va concedir a Interempreses TV durant la fira.
Tal com apuntava Miguel Bixquert, director d'ambdós certàmens, en l'entrevista realitzada per Interempreses TV durant la fira, "el model de fira tradicional, amb un passadís, un expositor i un visitant carregat de papers s'ha acabat. Ara el producte ja no és el protagonista de la fira i cada vegada més assistirem a un tipus de fira on el protagonista és el visitant i la informació i on, durant els dies de fira, passin moltes coses. Crec que l'obligació de les fires és aconseguir sorprendre els visitants ".

Bixquert ens va explicar també que "després de parlar amb els nostres expositors, podem dir que s'han superat les més optimistes de les previsions. Hi ha hagut una gran afluència de clients, especialment de client nacional, que és el que ens preocupava i ens ha sorprès-el client estranger donàvem per fet que havia de venir gràcies al gran esforç promocional que realitzem-el que ens permet dir que el sector fusta-moble, malgrat tot, encara donarà batalla ".

Així mateix, apuntava a l'exportació com un dels flotadors per a aquest sector ja que, i malgrat la bona acollida de la fira, al mercat espanyol li queda encara un camí estret que recórrer per recuperar, si és possible, la situació de fa uns anys. "El mercat nacional està com està, Espanya va entrar tard en la crisi i sembla que també sortirem tard d'ella. No obstant això, l'exportació és una de les millors sortides que pot tenir la indústria espanyola i, de fet, em consta que durant els dies de fira es van realitzar grans negocis, sobretot amb els països del nord d'Àfrica, on s'està fent una important inversió en contract en la indústria hotelera. Sud-amèrica és un mercat natural per tot el que són béns d'equip i durant la fira constatem que l'exportació és una de les sortides que tindrà la indústria espanyola ".

Un respir per al sector

Els participants a la Fira Internacional de Maquinària i Eines per a la Fusta (FiMM) ia la Fira Internacional de Proveïdors per al Sector Fusta-Moble (Maderalia) coincidien a assenyalar l'impacte positiu registrat en aquestes dues mostres. I feien especial èmfasi en l'afluència de públic professional i la seva qualitat com a visitant. "Potser menys que altres anys però més interessat de debò. Qui ve aquest any és perquè realment té un projecte, no per tafanejar "-afirmaven alguns.

Pel que fa a la presència estrangera, José Miguel Jiménez, gerent de Tamalsa i representant de AEIM en el Comitè Organitzador de Maderalia, explicava que "el més impactant ha estat el bon ambient comercial. Hem detectat un gran nombre de visites no esperades sobre pel que fa al capítol d'exportacions es refereix, fonamentalment compradors d'Amèrica del Sud i Nord d'Àfrica ".

I és que el plantejament de FiMM-Maderalia com a fira 'fàcil, còmoda i econòmica' s'ha vist recompensat. En aquest sentit, l'oferta d'un paquet integral de serveis va tenir una bona acollida entre les firmes expositores. En paraules d'Alexandre Egurbide, responsable de màrqueting de Obe Hettich, "amb el nou sistema de stand predecorado-clau en mà que ens han facilitat els organitzadors de la mostra se'ns ha simplificat el muntatge. Aplaudim aquesta iniciativa i confiem que se li doni continuïtat de cara a les pròximes edicions ". En la mateixa línia s'expressava el representant de Homage, que donava suport la iniciativa d'un model de fira més fàcil i econòmica però també reivindicava la imatge pròpia de cada una de les firmes participants. Segons Rasetti, "el paquet integral ha estat molt bona idea però no s'ha d'oblidar la individualitat de cada estand, el segell identificador de cada marca".

Pel que fa a les assignatures pendents i temes que haurien de millorar des de l'organització per a la propera convocatòria, destaca la necessitat de reforçar l'atenció personalitzada a l'expositor i incrementar la comunicació amb els participants.

Deures per a 2011: reforçar l'atenció personalitzada a l'expositor i incrementar la comunicació amb els participants

Confemadera presenta els seus 'Guies de la Construcció amb Fusta'

Davant un fòrum de 26 periodistes, Confemadera aprofitar el fòrum que li proporcionava FiMM-Maderalia per presentar la segona edició de les 'Guies de la Construcció amb Fusta', manuals que situen Espanya al mateix nivell tècnic dels països més avançats d'Europa en la matèria, i atorguen a la indústria una seguretat normativa, en sintonia amb el CTE (Codi Tècnic de l'Edificació). Les guies, desenvolupades pel projecte 'Construir amb Fusta', en col·laboració amb l'Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja, està integrada per 6 capítols, tres dels quals ja han estat editats. Tal com assenyalava Juan Ignacio Fernández-Golfín, director del projecte 'Construir amb Fusta', "el CTE va suposar una revolució normativa en la construcció i vam decidir fonamentar en documents tècnics com s'ha de construir correctament amb fusta. Avui presentem la segona edició de tres publicacions sobre l'ús de la fusta i productes derivats en l'edificació, i anunciar que molt aviat estaran disponibles en micro CD ".

"Ni una sola empresa, ni una única associació poden afrontar sols la promoció de la fusta a Espanya-va afirmar Pilar Calvo, presidenta del projecte 'Viure amb Fusta', durant la presentació-. En aquest sentit, ha apuntat que "amb l'esforç de nombroses institucions, empresaris i tècnics avui podem oferir als prescriptors i consumidors informació amb base científica sobre les prestacions de la fusta respecte a la salut, el medi ambient, la cultura i la indústria".

Bones notícies per a un sector que ha vist com es perdia un 20% de l'ocupació (sobre els 86.500 llocs de treball) durant la crisi, cosa que, en paraules de Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera, dóna una idea de la " urgència que hi ha per remodelar el sector "i establia les bases sobre les quals havia de recolzar: l'exportació, obrir nous mercats, la formació i qualificació i dur a terme una important reestructuració de les empreses, amb mesures estructures a mig termini". Pons s'expressava en favor del professional qualificat davant els problemes del sector i apostava per les pimes i els sectors manufacturers.

Tot amb una finalitat: els nous manuals tècnics presentats permeten establir les bases per aconseguir un objectiu: que la fusta sigui aviat un material líder en la construcció a Espanya.

Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera...
Francesc de Paula Pons, secretari general de Confemadera, en un moment de la conferència de Confemadera on va qualificar d'urgent "remodelació del sector".

La fusta, un producte ecològic

La trobada de Confemadera va servir també per posar sobre la taula un aspecte obvi però sovint oblidat d'aquest material: és ecològic. Absorbeix CO2 i, a més, en la seva elaboració es produeixen moltes menys emissions i requereix menys despesa d'energia que per a altres materials. A més, els organitzadors van afirmar rotunds que "és més barat construir amb fusta, un missatge que està penetrant cada vegada més entre els professionals de la construcció". Per això han pogut elaborar ia 3 dels 6 capítols del llibre blanc de la fusta, el un dels objectius és plantejar com aplicar el CTE en la construcció amb fusta.

El futur de les empreses del sector passa per la diferenciació

Gairebé tres-centes persones van omplir la sala d'actes de Fira València durant la celebració de la conferència 'Claus i reptes de futur en l'arquitectura i l'interiorisme', convocada per la firma fabricant de vernissos Ilva Polimeri. Indústries Químiques IVM-Ilva-va proposar en Maderalia diferents idees de futur per als industrials de la fusta i moble en una trobada on van prendre la paraula Joan Lao i Luis de Garrido, referència en els camps de l'interiorisme i l'arquitectura, respectivament, al costat de Alfredo Sandoval, conseller delegat i director general de Ilva, que va obrir l'acte i va transmetre als professionals del sector de la fusta i el moble un missatge clar: "és fonamental i urgent establir una estratègia de diferenciació".

Conscient de la complicada conjuntura que travessa el mercat espanyol del moble i la fusteria, Ilva basa en quatre idees el futur de les empreses del sector: disseny sostenible, personalització, rehabilitació i innovació. "Ser un més ja no garanteix el futur-afirmava Sandoval-només hi ha una sortida i es tracta de combinar aquests quatre conceptes".

Segons el parer del gerent de Ilva, davant la situació actual hi caben tres posicionaments: no fer res, esperar que amaini la tempesta o veure tot això com una oportunitat. En aquest punt, Ilva proposa innovar i posar en pràctica una estratègia de diferenciació, "no diferenciar ens limita a competir per preu, no ens ajuda a créixer; diferenciar suposa comptar amb un avantatge competitiu, crear valor afegit, i obliga a la competència a imitar ".

I com a resposta al plantejament de Ilva, l'interiorista Joan Lao va oferir una xerrada en què va parlar del disseny com a eina de treball per a crear i explicar com un producte pot i ha de tenir entrada en el mercat actual. "Dissenyar és pensar les coses abans de fer-les, tots volem vendre més, però això requereix un seriós procés de treball que emergeix de la comunió entre disseny i empresa, entre la creativitat i la indústria".

Per la seva banda, des del punt de vista de l'arquitectura, Luis de Garrido va tancar la conferència compartint amb el públic les seves idees de futur per afrontar el mercat de la restauració, segment cabdal per al futur de les empreses dedicades a la fusteria industrialitzada de fusta. De Garrido ha anat madurant en els últims anys un concepte innovador en arquitectura, que anomena 'Natures artificials': un sistema ecològic artificial (que incorpora l'univers d'edificis, artefactes i materials fabricats per l'home) que té les seves pròpies regles, i que és paral·lel al sistema ecològic natural. Cal destacar que la seva arquitectura comporta un alt nivell sostenible, complint al màxim els requeriments d'optimització de recursos, disminució del consum energètic, dels residus i emissions, augment de la qualitat de vida i disminució del manteniment i cost.

Joan Lao i Luis de Garrido, dos ponents d'excepció en la conferència de Ilva Polimeri...
Joan Lao i Luis de Garrido, dos ponents d'excepció en la conferència de Ilva Polimeri, van exposar el seu punt de vista sobre el futur de l'arquitectura i l'interiorisme.

Vollmer, homenatjada pels seus 100 anys de trajectòria

La firma alemanya Vollmer va rebre durant la celebració de la fira, de mans del president de FiMM, Jordi Teixidó, una insígnia commemorativa amb motiu de la celebració del seu centenari. Des que arrenqués el 1909 la seva activitat, el grup empresarial s'ha posicionat avui en dia com a líder en la fabricació de màquines especials i sistemes per al condicionament d'eines.

De esq. a dreta...
De esq. a dreta.: Miguel Bixquert, director d'FiMM-Maderalia, Jordi Teixidó, president de FiMM, Martin Kaiser, cap de vendes del grup Vollmer, i Joan Valls responsable comercial a Espanya de la signatura.
Satisfacció en el comitè organitzador de FiMM-Maderalia pels resultats de la passada edició

Els comitès organitzadors de les fires FiMM i Maderalia, reunits recentment per analitzar els resultats de la passada edició, celebrada el mes de novembre en Fira València, van manifestar la seva satisfacció pels bons resultats obtinguts i pel magnífic gust de boca que tots dos certàmens van deixar a expositors i visitants.

Tot i la conjuntura econòmica desfavorable que encara campeja en la indústria de la fusta i el moble, FiMM-Maderalia es va erigir, un cop més, com a referència d'aquest sector a Espanya.

Les principals empreses del panorama internacional de la maquinària i dels materials i productes afins a l'elaboració de la fusta van exhibir les seves novetats a València. I els professionals del sector també van respondre a la cita, fent-nos recordar els millors dies de FiMM-Maderalia en els anys de creixement econòmic.

"El fonament d'aquest èxit ha estat la consciència que ha pres la Fira de la complicada situació que travessen totes les empreses en l'actualitat-afirma Francisco Perelló, president de Maderalia-, els ajuts aprovats pel comitè organitzador han servit perquè exposar en el certamen hagi resultat més fàcil i econòmic ".

"El gran salt qualitatiu donat en aquesta ocasió per la fira ha estat en la presència en els estands de visitants amb poder de decisió en la compra, així com en la notable presència internacional en els pavellons, cada dia-considera Jordi Teixidó, president de FiMM-, podem estar segurs que hem fet bé les coses, perquè en FiMM-Maderalia aquest any ha destacat la qualitat del visitant ".

"Estem en el bon camí en proposar al nostre client una fira amb alt valor afegit-conclou Miguel Bixquert, director d'ambdós certàmens-, tant quantitativa com qualitativament, FiMM i Maderalia han proposat a expositor i visitant nombroses i oportunes alternatives de presentar i conèixer productes, tendències i coneixement al voltant de la matèria primera que ens uneix a tots, la fusta. "

Font: FiMM-Maderalia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    24/07/2024

  • Newsletter Madera

    17/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis